Confectie screendoek

Ultrasoon snijden van screendoek

Bij NederLux heeft u de keuze uit gepolyvinyliseerd glasvezeldoek van Helioscreen of polyester screendoek, swela vu-screen. Onze screendoeken worden ultrasoon gesneden. U heeft de keuze uit de volledige collectie van beide merken en kunt bij ons terecht voor een enkel doek of een project.

Glasvezel screendoek

In het geval van gepolyvinyliseerd glasvezeldoek worden de zijkanten ultrasoon gesneden, ter voorkoming van rafelen. Indien echter de van oudsher bekende sealband gewenst is, als extra versteviging, kan dit probleemloos geleverd worden. Evenals bij de zomen het geval is, wordt deze sealband door middel van hoogfrequent lassen in het doek geïntegreerd.

Dat zorgt voor een goede treksterkte en lange levensduur. Om de vormvastheid van het screendoek te garanderen, laten we de doeken na het snijden eerst rusten. Het wordt pas verder verwerkt als er geen sprake meer is van zetting tussen de ketting en inslag.

Polyester screendoek

De polyester screendoeken van swela vormen een klasse apart binnen de wereld van screendoeken. Zij voldoen aan de zwaarste milieueisen en hebben een echt textiel karakter. Voor veel architecten een reden om voor vu-screen te kiezen. De werking van vu-screen is te vergelijken met die van gepolyvinyliseerde glasvezeldoeken: er is sprake van doorzicht en de energie wordt uit het zonlicht gefilterd.

Vu-screen wordt ook veel voor binnen toepassingen gebruikt, omdat dit doek optisch goed aansluit bij andere textielsoorten die in de utiliteits- en woningstoffering worden. Polyester screendoek wordt ultrasoon gesneden, echter niet geseald, maar verlijmd tijdens de confectie.

Neem contact op

Adres

Landbouwweg 26
3899 BE Zeewolde

Mail ons