Confectie zonweringdoek

De juiste confectiemethode

NederLux confectioneert zonweringdoek van de grote, bekende merken. Of het nu gaat om een enkel doek of een project, onze vakmensen leveren altijd een uitmuntende kwaliteit in confectie. Uiteraard hanteren we voor de verschillende stoffen de meest geschikte confectiemethode. We onderscheiden in zonweringdoek de volgende soorten textiel:

Acryl

Acryldoeken worden door ons met Tenara-garen geconfectioneerd. De goede eigenschappen van Tenara-garen spreken voor zich. Gemaakt van PTFE is dit garen kleurloos en UV-bestendig. Qua treksterkte en levensduur steekt Tenara-garen met kop en schouders uit boven alle andere garens. Juist voor zonweringdoek, dat onder invloed van de elementen staat, is het van het grootste belang dat de stiknaden goed blijven en de ruggengraat vormen van het geconfectioneerde zonweringdoek. Alle acryldoek wordt door NederLux ultrasoon gesneden.

Polyester

Polyester doeken komen van swela, in de kwaliteiten sunsilk en sunvas. Sunsilk wordt door NederLux alleen door middel van verlijming geconfectioneerd. Sunvas kan zowel verlijmd als gestikt besteld worden. Indien er sprake is van stikken, dan wordt er uiteraard Tenara-garen
toegepast, voor het beste resultaat. Verlijmen wordt ook in eigen beheer gedaan, op onze lijmmachine. Het voordeel van verlijming is dat er sprake is van een waterdichte, platte stiknaad. Dat draagt bij aan een onberispelijk doekgedrag, ook bij grotere afmetingen.

Zomen

Bij NederLux kunt u kiezen uit verschillende zoomafwerkingen. Standaard confectioneren wij boven en onder in het doek een peeszoom voorzien van dubbel stiksel om de krachten die op het doek komen te staan de baas te kunnen. Alternatieve zomen, die door ons probleemloos worden geconfectioneerd, zijn de zogeheten ‘klikpees’ en ‘vouwband’. De klikpees is een kunststof pees met een speciale profilering. Deze wordt aan het doek bevestigd en biedt op locatie de mogelijkheid om het oude doek uit het scherm te snijden, zonder dat de zonwering gedemonteerd hoeft te worden.

Na verwijdering van het doek kan het nieuwe doek middels de klikpees gemakkelijk in de daarvoor bestemde buissleuf gedrukt worden. Het vouwband is een alternatieve vorm van peestunnel, die ervoor zorgt dat het intrekken van het doek in de bovenbuis veel soepeler verloopt dan wanneer de zoom een onderdeel is van het doek zelf. Een voorbeeld: omgezoomde stiknaden vormen geen belemmering meer bij de ingang van de buis; daardoor is er minder kans op schade bij het intrekken. Ook  voorkomen zowel de klikpees als het vouwband zoomafdrukken in het doek.

Neem contact op

Adres

Landbouwweg 26
3899 BE Zeewolde

Mail ons